hur vi bygger

Vi skapar unika byggnader dagligen. Ibland anpassar vi våra befintliga modeller efter dina önskemål, medan vi andra gånger ritar från grunden. Vår målsättning är att skapa en unik byggnad för dig utan extra kostnad för anpassningar eller skräddarsydda ritningar.

välj avsnitt nedan för att läsa mer

material

De mesta av vårt virke kommer från de norra skogarna i Sverige och Finland. Runtomkring vår fabrik. Träden i norra delarna av Skandinavien växer långsamt, vilket gör träet tätare, hårdare och bättre helt enkelt.

 

montering

Med våra färdiga element blir monteringen snabb och enkel. Grundtanken är att en händig privatperson kan resa den själv med lite hjälp av några vänner.

En 9,2 kvadrats grillstuga monteras ihop på en dag. Mycket är färdig byggt i elementen. Fönster är fastmonterade på väggarna och eventuell isolering är färdigt på plats i golvelementen.
En combinerad stuga behöver lite mer tid än en dag för montering. Men även här är mycket färdiga element så monteringen går smidigt.

Knuttimmer stugorna levereras som byggsatser, där byggsatsen innehåller allt till byggnaden. Där bygger man upp stugan med de färdiga och numrerade stockarna. Du sparar tid på att inte behöva åka till bygghandeln och komplettera med något.

takstolar

Våra takstolar är dimensionerade för att klara snölaster och hårda vindar.

Vi levererar enbart CE-märkta takstolar. Våra standardtakstolar är dimensionerade enligt Eurokod 5 och för att klara snözon 3,0. Behöver du takstolar som klarar av högre snözon? Kontakta oss så löser vi det!

väggblock

Med hjälp av våra flexibla väggblockssystem kan du enkelt och smidigt sätt själv bygga det mesta vare sig det är ett garage, maskinhall, stall eller fritidshus.

De 1,2 meter breda väggblocken är grunden till vårt byggsystem.
Höjden på väggblocken går att anpassa efter ditt behov, allt från 2,2 till 4,5 meter.
Panelen kan också väljas från våra olika paneltyper för att passa din omgivning.
Väggblocken är förberedda för standardisolering. Isoleringen kan du enkelt köpa till din byggsats genom oss och få allt levererat samtidigt.