Om oss

Sedan 2005 är Arctic Wood ett familjeföretag inom träförädlingsindustrin.
Vi förädlar träet på tre olika sätt i fabriken. Våra fritidsbyggnader som bastu, grillkåta och lusthus som levereras i färdiga element. I vår timmerlinje tillverkar vi knuttimrade bastun och fritidshus i 70 mm timmer. Vi levererar byggsatser för att det ska vara enkelt för er att montera ihop husen.

Det senaste hos oss är modulbyggnader, där du hittar garage, stall, maskinhallar och fritidshus. Rita ditt egna garage!

Våra story startade redan 2005 genom Seskarö Bygg och Hyvleri, då vi köpte in lite maskiner och hyrde en lokal. Två man arbetade på fabriken. Försäljningen expanderade, effektivare maskiner köptes in och mer personal anställdes.

År 2010 tyckte vi att nästa steg skulle bli att ombilda bolaget till aktiebolag p.g.a. exporten och kontakten med olika länder tyckte vi att vi var i behov av ett enklare och mer internationellt namn, idag heter vi Arctic Wood.

Som man kan höra på vårt företagsnamn Arctic Wood hittar man vår fabriken i norra Sverige som är belägen på ön Seskarö, 28 km från finska gränsen.

Våran passion är just wood, alltså trä i alla dess former. Vi har olika sätt att förädla i träet, elementbyggen i halvrundtimmer, knuttimrar och modulbyggnader. Träet kommer från norra Sverige och Finland för att vi tycker kvalité på virket är viktigt. Det är senvuxen furu, årsringarna är täta vilket gör det hårt och stabilt.

Vi värnar om planeten vi bor på, med vårt hållbarhets tänk. Råmatreial hämtar vi direkt från sågen 400 meter bort, vi fingerskarvar, hyvlar och målar virket själv för att slippa åka runt med virket.

Vid start byggde vi våra rundtimmerbyggnader som bastu, grillkåta och lusthus. De finns i vårt sortiment än idag. Fler modeller har vi tagit fram. Många av våra kunder ville ha både bastu och grillkåta i samma byggnad och det ville vi utveckla och tog fram några modeller av kombinerade modeller, de har alltså både bastu och grillkåta i samma byggnad. De har blivit väldigt populära.

2013 öppnade vi våran timmerlinje. Där tillverkar vi olika knuttimrade bastu och fritidshus i rejält 70 mm timmer. Även där levererar vi kompletta byggsatser.

2018 tyckte våra VD Heikki Kämäräinen att det var dags att bredda sortimentet och hitta på något nytt. Då började planer smidas för modultillverkning. Där tillverkas garage, stall, maskinhallar och fritidshus. Alla har vi olika behov av garage, därför har vi tagit fram en 3D konfigurator, ett ritprogram för att du enkelt kan rita upp just ditt garage eller ditt stall. Samtidigt ser du hur mycket det kommer att kosta.

I mars 2019 fick vi pris som Årets företagare i Haparanda, vilket känns väldigt roligt och vi är stolta över det.

2023 fick vi det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få. För att få detta kräver det att aktiebolaget omsätter mer än 2 miljoner, har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

2023 uppfyllde vi kriterierna till att bli ett Gasell företag enligt Dagens industri!

I dagsläget är vi 21 skickliga personer som snickrar och driver företaget. Nya större lokaler införskaffades 2018 för att få plats med produktionen.

På fabriken har vi några av våra stugor uppställda.

Välkommen på besök på fabriken. Har du inte möjlighet att komma förbi kan du beställa din stuga i vår webshop.