Om oss

Arctic Wood är ett familjeföretag inom träförädlingsindustrin som bygger engagerat och är ödmjukt stolta över det vi skapar åt våra kunder.

En del av norr - sedan 2005

Att beskriva enkelt företagets innersta väsen och värde är en utmaning. Det är därför en känsla vi vill förmedla i varje byggnad vi skapar. Vår fabrik ligger högt upp i de norra skogarna. Det är där ni hittar fabriken vars passion är trä.

Sedan 2005 är Arctic Wood AB ett familjeföretag som förädlar träet på tre olika sätt. Våra fritidsbyggnader som bastu, grillkåta och lusthus som levereras i färdiga element. I vår timmerlinje tillverkar vi knuttimrade bastun och fritidshus i 70 mm timmer. De senaste hos oss är modulbyggnader. Här hittar du garage, stall, maskinhallar och fritidshus. Med vår konfigurator kan du skapa ditt byggprojekt och vi bygger det i moduler till dig.

 

vår historia

Vår story startade 2005 genom Seskarö Bygg och Hyvleri, då vi köpte in lite maskiner och hyrde en lokal. Två snickare arbetade på fabriken. Försäljningen expanderade, effektivare maskiner köptes in och mer personal anställdes.

År 2010 tyckte vi att nästa steg skulle bli att ombilda bolaget till aktiebolag. Export och kontakten med olika länder gjorde att vi var i behov av ett enklare och mer internationellt namn, idag heter vi Arctic Wood AB.

Som man kan höra på vårt företagsnamn Arctic Wood hittar man vår fabriken i norra Sverige som är belägen på ön Seskarö, 28 km från den finska gränsen.

Vår passion är just wood, trä i alla dess former. Vi har olika sätt att förädla träet, elementbyggen i halvrundtimmer, knuttimmer och modulbyggnader. Träet kommer från norra Sverige och Finland för att vi tycker kvalitén på virket är viktigt. Det är senvuxen furu där årsringarna är täta vilket gör det hårt och stabilt.

Vi värnar om platsen vi bor på och har högt uppsatta hållbarhetskrav och mål. Råmaterial hämtar vi direkt från sågen som finns bara 400 meter från vår fabrik. Vi fingerskarvar, hyvlar och målar virket själv för att slippa onödiga transporter.

Vid start byggde vi våra rundtimmerbyggnader som bastu, grillkåta och lusthus. De finns i vårt sortiment än idag. Fler modeller har vi tagit fram. Många av våra kunder vill ha både bastu och grillkåta i samma byggnad och det ville vi utveckla och tog fram några modeller av kombinerade modeller. De har blivit väldigt populära.

2013 öppnade vi våran timmerlinje. Där tillverkar vi knuttimrade bastun och fritidshus i rejält 70 mm timmer. Även här levererar vi kompletta byggsatser.

2018 tyckte våra VD Heikki Kämäräinen att det var dags att bredda sortimentet och hitta på något nytt. Då började planer smidas för modultillverkning. Idag tillverkar vi garage, stall, maskinhallar och fritidshus. Alla har vi olika behov av garage, därför tog vi fram ett 3D ritprogram. Ett program där du enkelt kan rita garage eller stall efter dina behov.

Nya större lokaler införskaffades 2018 för att få plats med produktionen.

I mars 2019 fick vi pris som Årets företagare i Haparanda, vilket vi är stolta över.

2023 fick vi det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få. För att få detta kräver det att aktiebolaget omsätter mer än 2 miljoner, har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

2023 uppfyllde vi kriterierna till att bli ett Gasell företag enligt Dagens industri.

2024 fick vi priset som Branschvinnare. En Branschvinnare är ett företag som har överträffat den egna branschens utveckling i såväl omsättning som resultat.

I dagsläget är vi 21 engagerade personer som snickrar och driver företaget. 

På fabriken har vi några av våra stugor uppställda.

Välkommen på kaffe!